Si šefkuchár?

VitaNest Logo

Risotto s microgreens a parmezánom

Risotto s microgreens a parmezánom

12:11 14.04.2025 | Autor: Michal

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g arborio ryže
  • 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky microgreens
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako sa pripravuje:

  1. Príprava základu: Na olivovom oleji osmažte cibuľu do sklovita.
  2. Varenie ryže: Pridajte ryžu, premiešajte a zalejte bielym vínom. Nechajte odpariť.
  3. Postupné varenie: Po malých dávkach pridávajte vývar a za stáleho miešania varte, kým je ryža mäkká.
  4. Záverečné dochutenie: Primiešajte parmezán a microgreens, dochuťte soľou a korením.

Tag: risotto, microgreens recepty, parmezán, krémové jedlá, talianske recepty, zdravé večere, luxusné jedlá