
12:11 14.04.2025 | Autor: Michal
Čo budeme potrebovať:
- 200 g arborio ryže
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 ml suchého bieleho vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1/2 šálky microgreens
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Ako sa pripravuje:
- Príprava základu: Na olivovom oleji osmažte cibuľu do sklovita.
- Varenie ryže: Pridajte ryžu, premiešajte a zalejte bielym vínom. Nechajte odpariť.
- Postupné varenie: Po malých dávkach pridávajte vývar a za stáleho miešania varte, kým je ryža mäkká.
- Záverečné dochutenie: Primiešajte parmezán a microgreens, dochuťte soľou a korením.
Tag: risotto, microgreens recepty, parmezán, krémové jedlá, talianske recepty, zdravé večere, luxusné jedlá